Učenici predmetne nastave OŠ Jure Kaštelana dobili vrijedne

priručnike za nastavu hrvatskoga jezika. Gdje su? U učionici HJ 35.

 

Na satu hrvatskog jezika pojavila se vrećica na kojoj piše 555 jezičnih savjeta. Svi su znatiželjno pogledavali prema vrećici misleći što se u njoj nalazi. Doznali smo da je vrećicu donio Fran Jozić iz 5.b razreda  kao osobni dar svim razrednim kolegama i ostalim učenicima za učenje hrvatskoga jezika.

Naime, u vrećici su bile tri bitne knjige hrvatskog jezika:  Školski rječnik, Hrvatski pravopis i Hrvatska gramatika. Te bismo knjige svi trebali otvarati po potrebi jer se u njima nalaze pravila pravilnoga jezika s popisom pravilnih riječi i izraza. Mi ih sada, zahvaljujući Franu, i u razredu imamo u tiskanom obliku (ne moramo svaki čas odlaziti u školsku knjižnicu po njih), ali o hrvatskome jeziku mnogo možete doznati i u digitalnom obliku na poveznici  http://hrvatski.hr/  koja će vas povezati s portalom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje namijenjenom hrvatskomu jeziku u školi.

Svaka bi učionica hrvatskoga jezika, školska i kućna knjižnica trebala imati knjige pravila standardnoga jezika i zato zahvaljujemo Franu i njegovoj obitelji na vrijednu daru.

Nadamo se, dragi učenici, da ćete sve tri knjige što češće uzimati u ruke.

Bianca Sakan, 5. b, tekst i foto