Hrvatske jezične niti 5 nova je knjiga naše profesorice Sanje Miloloža za učenike petih razreda osnovne škole. Napisala ga je u suradnji s profesorima Radom Cikušom, Davorom Šimićem i prof. dr. sc. Bernardinom Petrović, a ilustrirala ga je Iva Miloloža, profesoričina kći.

Udžbenik je trenutno u eksperimentalnoj uporabi u petim razredima osnovnih škola koje su se priključile eksperimentalnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja pod sloganom Škola za život u školskoj godini 2018./2019.

Kao i svi udžbenici koje je odobrilo posebno povjerenstvo Ministarstva za taj eksperiment, opremeljen je različtiim digitalnim sadržajima na jednoj od obrazovnih digitalnih platformi. Izdavač je Hrvatskih jezičnih niti 5 Alfa, a platforma je mozaBook.

Inače, profesorica Miloloža bavi se pisanjem udžbenika već dugi niz godina tako da možda novo izdanje i nije neka novost, no doznajemo da je na ovaj posebno ponosna zbog suradnje sa svojom kćeri Ivom. Ta obiteljska suradnja već je urodila plodom: dvjema zbirkama gramatičkih zadataka Josipova gramatiljka 5 (U svijetu Priča iz davnine i Znalci radoznalci), o čemu smo vas već obavijestili.

Marija Račić, 7. c, foto: Iva Miloloža