Završnica rukometnoga prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2006.

i mlađe održavalo se od 31. svibnja do 3. lipnja 2018.

u Koprivnici i Đurđevcu. Ondje se okupilo najboljih 20 rukometnih ekipa

iz cijele Hrvatske. Za Čarobnu frulu izvještava Ivor Vidović,

najbolje hrvatsko rukometno lijevo krilo spomente dobi, i to

iz pobjedničkoga tima, a to je RK PPD Zagreb.

 

Grupna faza natjecanja igrala se u oba grada, a razigravanje za plasmane samo u Koprivnici. Grupna faza sastojala se od pet ekipa iz svake regije (sjever, jug, istok, zapad i središte) koje su bile raspoređene u četiri grupe.

 

Sudionici završnice muškog rukometnoga prvenstva Hrvatske za 2006. i mlađe.
Foto: arhiva I. Vidović

 

Moj klub RK PPD Zagreb natjecao se u grupi C protiv rukometnih klubova Pećine, Viro-Virovitica, Trogir i Valpovka. Sve četiri utakmice uvjerljivo smo pobijedili s velikom razlikom, nakon čega je počelo razigravanje za plasmane: u četvrtfinalu protiv RK Trsat iz Rijeke, u polufinalu protiv prošlogodišnjih prvaka RK Rudar iz Ruda te u finalu protiv RK Ivančica iz Ivanca. Finale je bilo jako teško i napeto, ali smo i tu utakmicu pobijedili rezultatom 19:15 i tako postali prvaci Hrvatske.

 

Ivor se itekako ugradio u prvenstvenu pobjedu RK PPD-a Zagreb.
Foto: arhiva I. Vidović

 

Posebno sam sretan što sam proglašen najboljim lijevim krilom turnira. Naravno, u cijelom prvenstvu pratili su nas i bodrili naši vjerni navijači roditelji.

 

Ivor proglašen najboljim hrvatskim rukometnim lijevim krilom u kategoriji dječaka rođenih 2006. i mlađih.
Foto: arhiva I. Vidović

 

Naporni treninzi tijekom cijele godine su se isplatili, a na svemu mogu zahvaliti treneru i suigračima, ali i roditeljima koji su me vozili na treninge. Ipak, prije zasluženog odmora, na redu je još jedan turnir: Partille Cup u Švedskoj, o kojem ste već čitali u prošloj Fruli.

Ivor Vidović, 6. a, foto arhiva I. Vidović