Prijateljskoj redakciji iz OŠ Vugrovec-Kašina koja je sa svojim listom

ove godine osvojila prvu nagradu u kategoriji digitalaca iskrene čestitke!

 

Jako se radujemo što su naši prijatelji iz redakcije Zmajčeka, lista OŠ Vugrovec-Kašina, ove godine dobili nagradu za najbolji digitalni školski list na natječaju Jutarnjega lista i HEP-a. U kategoriji tiskanih listova za osnovne škole prva nagrada pripala je Zlatarskim iskricama iz OŠ Ante Kovačića, Zlatar, druga nagrada Drašku iz OŠ Draškovca, Prelog, a treća nagrada Čehuljici, OŠ Šime Budinića, Zadar. Čestitamo svima iz nagrađenih redakcija na iznimnom trudu i zalaganju.

Ne znamo, doduše, zašto je biran samo jedan digitalni list u cijeloj Hrvatskoj, a tri tiskana u objema dobnim kategorijama (osnovna i srednja škola). Vjerujemo da će se iduće godine, bude li ovaj natječaj nastavljen, to promijeniti jer ima jako mnogo sve kvalitetnijih digitalnih listova i ne vidimo razloga da budu drugotni u odnosu na tiskane.

Ono što sigurno znamo jest da je nagrada za digitalce u izvrsnim rukama i nadamo se i dalje dobroj suradnji s našim prijateljima iz Kašine. Vjerovali smo mi u Zmajčeka još od županijskoga Lidrana, i zanimljivo, nisu pozvani na državnu LiDraNo smotru, a dobili su nagradu za najbolji list. Baš kao mi prošle godine!

Srdačni pozdravi voditeljici Dijani Požgaj i svim novinarima Zmajčeka iz redakcije Čarobne frule!

Eleonora Šafar, 6. a