Kaštelanopolis već dugo vremena čeka jednu dobru priču. Problem je da su većinom priče ove rubrike autoreferencijalne. Ako ne znate što to znači, pomozite si Rječnikom stranih riječi, možete mu pristupiti i online. To je i tako sad u modi, digitalizacija, u jeku Škole za život. Riječ je o one 74 škole koje su pustile u svoje učionice život.

Hm. Netko bi mogao pomisliti da su sve dosadašnje škole bile edukacijski prihvatni centri za zombije, mora da nas i one prije nas nitko nije poučavao za život? A možda opet sve ovisi o nadahnutim pojedincima kojima nikad neće prestati biti stalo do učenika, koliko god malu plaću primali za svoj rad. Bit će da je to.

Ipak, ima i veselijih tema od zombijastih škola. Recimo, školske odore! Na trećem sastanku novinara u šk. god. 2018./2019. 24. rujna 2018. mogli smo vidjeti kako izgledaju školske odore u praksi. To vam je onda kad se naslikavamo dok se još nismo napisali. Čekamo, čekamo, čekamo neke članke već jako dugo, nadamo se da će zbog toga spomenuti biti jako dobri. U međuvremenu, mnogo se u zadnje vrijeme govori o našoj školi u odraslim medijima pa dok ne doznate štogod iz prve ruke, istražite našu rubriku Aktualno školastično.

A mi u novu nastavnu godinu već jurimo entuzijastično. Zbiljastično. Plavoodorastično. 

(eš, sm, le, oo; foto: S. Miloloža)