Od 23. do 25. studenoga 2018. u  francuskom Lilleu igralo se finale

zadnjeg Davis Cupa, i to između Francuske i Hrvatske, a mi smo

SVJETSKI PRVACI!

 

Naš je Borna  u petak odlično otvorio završnicu pobjedom nad francuskim prvim reketom Jeremyjem Chardyem s rezultatom 2-6, 5-7 4-6. Meč je bio jednosmjeran i lagan s velikom Borninom dominacijom. Borna je prvi set odlično započeo s prednošću od 0-4, a drugi nije bio toliko lagan, ali ga je naš tenisač uspio osvojiti brakeom za 5-6 te je treći set opet s lakoćom osvojio.

Drugi meč dana odigrao je Marin Čilić protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, i to također s laganom pobjedom od 3-6, 5-7, 4-6. U subotu nismo došli do bodova jer su naši Mate Pavić i Ivan Dodig bili lošiji od Francuza Pierre-Hugesa Heberta i Nicolasa Mahuta.

U nedjelju se igrao samo jedan meč jer nam je trebao jedan bod, a Marin Čilić ga je zasluženo osvojio pobjedom nad Lucasom Pouilleom s rezultatom 6-7 (3-7 u tie brakeu), 3-6, 3-6. Zbog toga je drugi meč otkazan pa naš Borna u nedjelju nije ni igrao.

Ovo je drugi put da je Hrvatska osvojila Davis Cup, nakon pobjede nad Slovacima iz 2005. To je posebno vrijedno i zato što se od sljedeće godine neće više igrati Davis nego World Cup, neće biti više dosadašnjih domaćinstava, a mečevi će se igrati samo na dva dobivena seta. Sljedeći turnir za svjetsko prvenstvo održat će se u Madridu, najvjerojatnije u terminu od 18. do 24. studenog 2019.

Ivor Vidović 7.a, foto: Borna Ćorić, Facebook